Effectief en praktisch

Toels-PC heeft veel (modulair) cursusmateriaal gemaakt speciaal voor de trainingen. Daarnaast zijn er enkele Office-boeken geschreven die u in de boekhandel of op internet kunt kopen. Hieronder ziet u de meest recente boeken. De meeste boeken zijn geschreven samen met Jolanda Toet, met wie ik tot juli 2021 samen heb gewerkt. Jolanda geniet inmiddels van haar welverdiende pensioen!

Meest recente boeken

Het nieuwe boek "OneNote, praktisch en efficiënt" is een update van het eerdere boek.

Ons eerste OneNote-boek heeft een update en is nu bijgewerkt naar versie 2016. Het oudere boek (over versie 2013) is ook nog steeds te koop.

Waar had ik het ook alweer genoteerd? Door de enorme hoeveelheid informatie die op ons af komt, is het werken met een aantekeningenboekje en gele memo s steeds lastiger. Microsoft OneNote is een programma om notities te verzamelen die u in de cloud kunt opslaan. U kunt altijd wel bij de notities want er is een versie voor de computer, browser, tablet en smartphone! Omdat OneNote een hele uitgebreide zoekfunctie heeft, kunt u altijd terugvinden wat u hebt genoteerd. Dit boek geeft ideeën om OneNote in te zetten voor werk, school of thuis.

Klik hier om het nieuwe OneNote-boek (versie 2016) aan te schaffen.
Klik hier om het oude OneNote-boek (versie 2013) aan te schaffen.

Boek Basiscursus Office Word 2016

Met Basiscursus Word 2016 leert u teksten maken voor uiteenlopende doeleinden: van brieven tot formulieren en van werkstukken tot flyers. Word kan gebruikt worden op pc’s met een muis, pc’s met een touchscreen en tablets. In deze Basiscursus komen de tekstverwerkingsprincipes uitgebreid aan de orde en worden ook lastige onderwerpen besproken.

Klik hier om dit boek aan te schaffen.

Boek Basiscursus Office Excel 2016

De Basiscursus Excel 2016  sluit aan bij deze versie van dit spreadsheetprogramma van Microsoft waarmee u berekeningen, begrotingen, analyses, rapporten en grafieken kunt maken. Daarnaast kunt u allerlei lijsten (adresgegevens, artikelbestanden, voorraadgegevens etc.) maken. U kunt de lijsten sorteren, filteren en groeperen en u kunt subtotalen uit laten rekenen.

Klik hier om dit boek aan te schaffen.

Boek Basiscursus Office PowerPoint 2016

Van Basiscursus Powerpoint 2016 kan zowel de beginnende als de gevorderde PowerPoint-gebruiker veel opsteken. PowerPoint is een van de bekendste programma’s uit de Microsoft Office-serie. Niet voor niets spreken velen over een powerpoint als een digitale presentatie wordt bedoeld. Zowel in het bedrijfsleven en door particulieren als in het onderwijs wordt het programma veel gebruikt voor presentaties, voordrachten, werkstukken en spreekbeurten. PowerPoint 2016 kan gebruikt worden op pc’s met een muis, pc’s met een touchscreen en tablets.

Klik hier om dit boek aan te schaffen.

Boek Basiscursus Office Outlook 2016

Met Basiscursus Outlook 2016 leert u werken met dit bekende Microsoft-programma voor het ontvangen en verzenden van e-mailberichten. Deze versie bevat een krachtige agenda en de mogelijkheid taken en adresgegevens bij te houden. Outlook kan gebruikt worden op pc’s met een muis, pc’s met een touchscreen en tablets. De beginnende gebruiker maakt in deze Basiscursus kennis met Outlook . De wat meer gevorderde gebruiker treft er tips aan over de nieuwe mogelijkheden van deze versie en het gebruik van Outlook thuis en in een bedrijfssituatie (met Exchange Server).

Klik hier om dit boek aan te schaffen.

Boek Basiscursus Office 2016

In Basiscursus Office 2016 maakt u kennis met de Office-programma’s Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote. Deze programma’s voor kantoorautomatisering worden gebruikt op pc’s met een muis, pc’s met een touchscreen en tablets. Basiscursus Office is vooral bedoeld voor de beginnende gebruiker: allereerst worden de gezamenlijke elementen van de Office-programma’s besproken, waardoor het aanleren van een nieuw Office-programma gemakkelijker verloopt.

Klik hier om dit boek aan te schaffen.

Overige boeken

Klik op een boek voor meer informatie

Boek Basiscursus Office Word 2013
Boek Basiscursus Office PowerPoint 2013
Boek Basiscursus Office Outlook 2013
Boek Basiscursus Office 2013
Boek Handboek Office Word 2013
Boek Basiscursus Office Word 2010
Boek Basiscursus Office PowerPoint 2010
Boek voor het examen Office 2007