In versie 2010  van Outlook kun je werken met snelle stappen (quick steps in het Engels). In eerste instantie lijkt het wel een beetje op het werken met regels, dat ook al in de vorige versies bestond. Regels zorgen ervoor dat je bepaalde handelingen zelf niet meer hoeft uit te voeren, maar dat het helemaal automatisch gebeurt. Je kunt bijvoorbeeld een regel maken, die berichten van een bepaalde persoon automatisch bij binnenkomst in een bepaalde map plaatst. Je hoeft er dan helemaal niets voor te doen!
Het grote verschil tussen een regel en een snelle stap is, dat een snelle stap niet automatisch wordt uitgevoerd. Je moet zelf aangeven dat je hem wilt gebruiken!
In de instructiefilm zie je bijvoorbeeld hoe een snelle stap ervoor kan zorgen, dat je een bericht beantwoord en direct daarna verwijderd. Een ander voorbeeld is het versturen van een mailbericht naar een groep mensen, waarbij je ook mensen in de CC kunt opnemen en alvast een onderwerp en/of vaste tekst kunt plaatsen in het bericht.
Film bekijken met voorbeelden?