Tijdwinst behalen door meer te werken met toetsen en minder met de muis.

Steeds vaker zien we dat mensen meer willen doen met werken met het toetsenbord omdat ze minder willen ‘muizen’. Door muis en toetsenbord af te wisselen is er minder kans op klachten die met te veel of verkeerd muisgebruik samenhangen (RSI-klachten). Maar je wint ook vaak tijd als je opdrachten met het toetsenbord uitvoert. Je hoeft niet je muis te pakken, te richten naar de juiste plaats op het scherm, te klikken en dan weer terug te keren naar het toetsenbord voor het invoeren van gegevens!

Een ander voordeel van toetsencombinaties of sneltoetsen (met beide begrippen wordt hetzelfde bedoeld) is, dat ze meestal versie-onafhankelijk zijn. Bij een nieuwe versie van een programma kun je op dezelfde manier blijven werken!

In deze tips moet je steeds beide sneltoetsen tegelijk indrukken. Daarom staat er een plusteken + tussen de toetsen vermeld.
Sommige sneltoetsen voor Windows maken gebruik van de Windows-toets. De toets zit meestal tussen de Ctrl- en de Alt-toets linksonder op het toetsenbord. In deze tips wordt deze toets aangeduid met het symbool

Handig overzicht voor naast je computer
Druk het sneltoetsenoverzicht af en leg het naast de computer. Klik hier voor het overzicht.

Film bekijken met voorbeelden?